Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota hetken pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa tasaiseksi nopeasti.
Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
½-1 pss vadelmia
sokeria
muna
1 pss Kuningatarmarjoja
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka, muna, vadelmat ja sokeri. Kaada vuokaan pohjan päälle.

Pyörittele jäiset vadelmat ja mustikat perunajauhoissa ja ripottele täytevaahdon päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan, lähinnä täytteen, jähmettyä jääkapissa ennen tarjoilua. Vaikka marjapiirakka on parhaimmillaan lämpimänä, lähtee tämä täyte ainakin valumaan. Jähmetyttyään piirakka pysyy paremmin kasassa. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti