maanantai 26. heinäkuuta 2010

Sokerikakkupohja

Tässä ihan perus sokerikakkupohjaohje. Tästäkin saa kaakaoversion korvaamalla osan jauhoista kaakaojauheella :)

5 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta

Korppujauhota irtopohjavuoka. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko huoneenlämpöiset munat toiseen lasiin. Laita toiseen lasiin sokeria niin, että pinta on samalla tasolla munien kanssa.


Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin vehnäjauhoja n. 50-75% ja loput perunajauhoja taas samalle tasolle munien kanssa. Laita päälle vielä 2 tl leivinjauhetta ja sekoita.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon. Siivilöi hitaalla liikkellä ja mahdollisimman vähällä sekoittamisella.



Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua turhaan. Jos kakku täytyy peittää tummumisen vuoksi foliolla, odota ainakin 20 minuuttia, ettei kakku lässähdä uunin avaamisen takia.
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti