keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Appelsiinimutakakku

Tälläisen pyöräytin eilen anoppilaan lähtiessä ja pöydällä jo viikkoja lojunut sveitsiläinen appelsiinisuklaalevykin sai käyttöä. (Miten mä en oikeesti ole syöny sitä???)

Taikina:

4 munaa
2 dl sokeria
200g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150-200 g tummaa suklaata (appelsiini)

Jos appelsiinisuklaata ei satu löytymään, käytä suklaan lisäksi appelsiinin kuoriraastetta.

Ohje:

Jauhota irtopohjavuoka (24cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi kattilassa ja sekoita suklaan palat siihen, älä kiehauta. Sekoita kunnes seos on tasaista. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja suklaavoiseos. (Lisää kuoriraaste)
Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Siivilöi hieman jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

Tarjoa esimerkiksi vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ps. Kuva otettiin kännykällä, kun kamera unohtui. Lisään sen tänne jos se näyttää koneella mitenkään järkevältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti