torstai 8. heinäkuuta 2010

Mariannejuustokakku



Tämän tein jo valmiiksi odottamaan viikonlopun grillijuhlia. Kakku on nyt yhdistetty Tervetuloa takaisin Suomeen ja onnittelut hyvistä arvosanoista- kakku kahdelle hyvälle ystävälleni, joille aiemmin olin luvannut pyöräyttää juustokakun. Aina on hyvä syy leipoa kakku :) toiveena oli suklainen ja Mariannella höystetty luomus, johon innostuin kokeilemaan Kinuskikissan ohjeen innostamana peilikirkasta suklaakiillettä :) Koristelin kakun vasta paikan päällä, ja ajattelin testata valkosuklaan makuista koristelugeeliä ja totesin, että oli samalla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun käytän sitä - katsokaa kuvasta miksi :D

Pohja:

1 pkt Domino-keksejä
juoksevaa margariinia

Täyte:

1 tlk kuohukermaa
2 prk mascarpone-juustoa
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
1 levy valkosuklaata
Marianne-crushia
6 liivatelehteä
sokeria
vanilliinisokeria

Kiille:

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa

Murskaa Dominot ja sekoita margariinin tai voin kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja voitele reuna kasviöljyllä. Painele keksiseos pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää huoneenlämmössä hetken pehmennyt mascarpone, rahka ja tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää täytteeseen. Lisää sokeria ja vanilliinisokeria halutessasi. Sekoita Marianne-crush joukkoon. Itse jätin isosta pussista hieman crushia koristeluun. Kiehauta 1 dl vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, ettei käy niin kuin mansikkajuustokakun kävi :)

Kiilteen valmistukseen Kinuskikissalta löytyi mitä mainioin ohje :)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Koristele kokonaisilla Marianneilla ja crushilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti