maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mansiffee


Tämä maanmainio ohje on hypännyt silmille milloin missäkin ja nyt se oli pakko koeajaa :) ei tosin käynyt ihan niin helposti kuin toivoin. :)

Pohja:

300g Digestivekeksejä
100g margariinia

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistä jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

1 tlk kondensoitua maitoa
1 tlk Flora Vispiä
Mansikoita

Olin niin innoissani löydettyäni perjantaina kondensoitua maitoa ihan vahingossa. Niimpä päätin, että nyt on pakko testata kauan himoittu mansiffee. Aikaa ei tosin ollut keitellä maitoa kolmea tuntia, joten testasin sitä mikrossa, niin kuin eräässä blogissa (en enää muista missä) oli ohjeistettu. Noh, keittoaika ainakin minulla oli paljon pidempi kuin tuolla mainittu 5 minuuttia ja kinuskista tuli paksu iso klimppi. Ja supertahmea! Täytyy ensi kerralla testata mitä tulee kattilassa kolmessa tunnissa.

Kuitenkin, levitä siis pohjan päälle kinuski ja mansikat. Murustin päälle hiukan kahvikeksiä, kun sitä löytyi kaapista. Vatkaa kerma ja levitä mansikoiden päälle. Ripottelin päälle vielä kaakaojauhetta.

2 kommenttia:

 1. Herkullinen vaihtoehto jo tutulle banoffeelle. Pitääkin kokeilla!
  Mikroversio kondensoitumaitokinuskista ei todella ole lähelläkään maultaan tai saati ulkonäöltään tuota keittämällä valmistettua. Sääli sikäli, kun olisi niin vaivaton ja nopea mikrossa.

  VastaaPoista
 2. oli kyllä ihana kesäherkku :)
  okei, toivoinkin näin ettei olisi. siis kun en vielä ole ehtinyt kokeilemaan kattilassa niin en osaa verrata.
  mutta hyvältähän tuo maistus silti, vaikka kinuski vähän epäonnistui :)

  VastaaPoista