torstai 10. helmikuuta 2011

Jääkiekkokakku


Rakas avomieheni täytti siis vuosia jo muutama viikko sitten ja nyt oli aika juhlistaa kera kavereiden. Jääkiekkoilijan toiveena oli yllättäen jääkiekkokakku, vaikka tarjosin Aussie baben tyyppistä tissikakkua, niin jääkiekko voitti :D
Confetista tilasin pelaajia, päätin ettei sorminäppäryys riitä niitten väkertämiseen. Ja sitten alkoi suunnittleu. Halusin tehdä hienon kakun, once again. Itse kakuntekopäivä oli tuskainen; piti hakea uusi sohva, uusi matto, siivota ja tehdä kaksi kakkua. Joo, en sentään itse raahannut sohvaa :D noh, kaikki saatiin valmiiksi ajoissa.

Ensin tein kakusta kahden kääretorttupohjan avulla jääkiekkokaukalon muotoisen, se ei pysynyt kasassa ollenkaan ja pohjat repeili niin, ettei hyvällä tahdollakaan sitä olisi pystynyt päällystämään sokerimassalla. Joten kaveri kauppaan hakemaan valmis kakkupohja, meikäläinen kaapi täytteen pois kakun välistä ja kasasi kakun uudelleen irtopohjavuokaan. Jepjep. Sokerimassaankin sain pari reikää mutta se sai tällä kertaa mennä. Oli myös tarkoitus maalata viivat siihen, noh nekin jäi. Tälläinen väkerrys tälläkertaa.

Täyte:

1 prk Flora Vanilla
2 prk mascarponejuustoa
4 liivatelehteä
pakastevadelmia
(sokeria)

Koristelu:

1 prk Flora Vispiä
Valkoista sokerimassaa
Mustaa sokerimassaa
Pelaajia Confetista

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat sokerin kanssa ja valuta jäähtyneistä marjoista ylimääräinen mehu pois. Ota mascarponet hetkeksi pehmiämään huoneen lämpöön. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Kiehauta vettä ja sulata liivatelehdet pieneen määrään vettä. Vatkaa vanilja-mascarponevaahdon sekaan.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja täytä irtopohjavuokaan. Kostusta vaniljamaidolla ja levitä ensin kerron vaniljavaahtoa ja sen päälle vadelmia. Anna hyytyä jääkaapissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kuorruta kakku sillä. Kauli valkoinen sokerimassa isoksi levyksi ja asettele kakun päälle. Tee mustasta massasta reunamuottia käyttäen reunat ja muotoile kiekko.

Asettele pelaajat kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti