torstai 27. tammikuuta 2011

Sitruuna-lakukakku


Tämä kakku oli avomieheni 25-vuotiskakku. Toiveena oli sitruunaista ja lakritsaista - ja kakun tuli olla keltainen :) tämä on sitten lopputulos :)

Pohja:

300g digestivekeksejä
100g margariinia

Täyte:

1 Flora Vispi
1 Sunnuntai sitruuna-tuorejuusto
1 Ihana Sitrus-jukurtti
1 Valio Sitruunarahka
1 sitruunan mehu
6 liivatelehteä
sitruunankeltaista pastaväriä

Kiille:

0,5dl vettä
3 liivatelehteä
2dl lakritsikastiketta

Koristelu:


Keltaisista Candy meltseistä tehty ristikko

Ohjeet:

Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele keksiseos irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan täytettä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Laitoin hieman väriä jo kerman vaahdotuksen alussa, ja lisäilin sitä tarpeen mukaan myöhemmissä vaiheissa.
Vatkaa joukkoon rahka, tuorejuusto ja jukurtti. (Lisää väriä tarvittaessa).
Kiehauta sitruunan mehu ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena norona täytteeseen.
Sivele vuuan reunoille kasviöljyä, kakku irtoaa siistimmin!
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sekoita liivatelehdet siihen. Sekoita lakritsikastikkeeseen huolellisesti. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä ainakin kaksi tuntia.
Ohje koristeluun Kinuskikissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti