torstai 19. toukokuuta 2011

Sitruunapiirakka

Iski yllättäen himo leipoa jotain ja kotoa löytyvistä tarvikkeista ja Sitruunaruohosta löytyneen ohjeen kanssa tuli tälläinen luomus :)
Alkuperäisessä ohjeessa rahkan tilalla oli kermaa, mutta kotoa sitä ei löytynyt joten tungin tilalle rahkaa.
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Pohja
1 sitruunan raastettu kuori
200 g jauhoja
50 g sokeria
ripaus suolaa
100 g kylmää voita
keltuainen


Täyte
3 sitruunaa
4 munaa
200 g tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 prk maustamatonta maitorahkaa

Levitä taikina irtopohja- tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja painoksi riisiä, niin se ei nouse paistaessa.

Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunan kuoriraaste, mehu ja vaniljasokeri munasokerimassaan. Sekoita joukkoon vielä rahka. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile kylmänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti