keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kaisukan ja pappan kakku


Pikkusiskoni ja pappani täyttivät vuosia äitienpäivänä, nuorempi 21 ja vanhempi 85 :) Toivomukset oli kovat, sisko tahtoi maapallon ja pappa tahtoi kakkuun kepin :D
Maapallon toteutin charlotte-kakulla, jonka vain kuorrutin sinisellä ja vihreällä sokerimassalla. Maanosia varten printtasin maailmankartan, mistä piirsin vähemmän yksityiskohtaisen version leivinpaperille ja painoin sen kaulitulle sokerimassalle, mistä taas veitsellä leikkelin sen :) onnistui yllättävän hyvin :)
Kuvassa näkyy, että tomusokeria jäi hirveästi kuorrutteeseen, mutta se voi olla vaikka "pilviä". :D

Kepin sijoittaminen tuotti päänvaivaa ja lopulta päätin tehdä elämäni ekat sokerimassaukkelit, molemmista sankareista tietty, ja pappalle keppi käteen :) kun vihdoin sain tämän kuvan itselleni, repesin ihan totaalisesti, että kuinka rumat ne olikaan haha :D noh, ne oli ekat :D ja kuten huomaatte, vartaloitten osat ei oikeen sulaudu toisiinsa ja pappa näyttää lähinnä kirjastotädiltä :D mutta tähän perheeseen tä oli oikeen sopiva kakku :DD Ukkeleitten piti alkuperäsessä suunnitelmassa seistä kakun päällä, mutta se ei sitten ihan toiminukkaan.


Pohja:

2 kuningatarkääretorttua

Mustikkatäyte:

2dl vispikermaa
mustikoita
vaniljarahkaa
4 liivatelehteä

Vaniljatäyte:

2 dl vispikermaa
vaniljarahkaa
vaniljajauhetta
vanilja-aromia
4 liivatelehteä

Koristelu:

500 g sinistä sokerimassaa
250 g vihreää sokerimassaa
2 dl vispikermaa

Ohje:

Valmista täytteet. Leikkaa kääretortut siivuiksi. Vuoraa kulho kelmulla ja peitä kääretorttusiivuilla. Käytin melko laakeaa kulhoa. Tuki kolot pienillä paloilla ja kaada mustikkatäyte kulhoon. Peitä täyte kääretorttusiivuilla ja kaada päälle vaniljatäyte. Asettele vielä täytteen päälle kääretorttuja kakun pohjaksi. Anna hyytyä.
Kumoa kakku tarjoilualustalle, vuoraa kermalla ja koristele maapalloksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti