maanantai 28. marraskuuta 2011

Onnistumisen hetkiäTässä kakussa olin vain avustavana osapuolena. Ystäväni Hapin oli tarkoitus tehdä hattukakku synttärijuhliin ja meikäläinen ilmottautui vapaahetoseksi jeesaamaan, ylläripylläri :) Noh, Hapin oli tarkoitus olla juhlissa klo 19, ja kun meikätyttö saapui paikalle noin klo 16, oli vasta ensimmäinen mehevä suklaakakkupohja uunissa.

Suunnitelma oli siis tehdä kaksi kakkupohjaa ja toisesta muotoilla hatulle lieri ja toisesta tehdä itse hattuosa ja koko komeus piti päällystää sokerimassalla. Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli, kun kaksi pakettia sokerimassaa oli mennyt vanhaksi kuukausi aiemmin, seuraava vastoinkäyminen kohdattiin toisen kakkupohjan kanssa, joka valahti pitkin uunipeltiä, jonka jälkeen myös roskiskaappi romahti, kun taikinat leväytettiin sinne :D

Plan B käyttöön ja jäljelle jääneestä taikinasta tehtiin muffinssi, josta tehtiin hattu sokerimassalla. Onnistunut ensimmäinen kakkupohja leikattiin pienemmäksi, ja irtileikatuista palasista koottiin keskimmäinen kerros kakkuun, jolloin saatiin kaksi täyteväliä ja molemmat suunnitellut täytteet kaakun väliin.

Herkullinen kaakku sai väliinsä aprikoosi- ja suklaa täytteet ja lopulta lopputulos ei ollutkaan niin katastrofaalinen kuin aluksi saattoi tuntua :D

Loppu hyvin kaikki hyvin - hattujuhlat saivat hattukakun ja juhlijakin ehti "lähes" aikataulussa paikanpäälle :D


Kakkupohja #2 kova kohtalo


Roskiskaapin kova kohtalo kun leivinpaperi taikinoineen lensi roskiin :D


Hattu ja sokerimassapäällystys meikäläisen käsialaa...


...Kakku ja suklaakoristeet Hapin taidonnäyte :)

6 kommenttia:

 1. no, hyvä että kakku kuitenkin vastoinkäymisistä huolimatta onnistui :)

  tervetuloa osallistumaan blogini jouluarvontaan :)

  VastaaPoista
 2. Tää on ihan strömsö-ainesta :D

  VastaaPoista
 3. ei menny niinku strömsössä :DDD

  kiitos emmi, täytyy käydä vilkaisemassa :)

  VastaaPoista
 4. niin ja siis ne sokerimassathan myytiin kaupasta mulle vanhaksi menneinä :D hapi

  VastaaPoista
 5. haha :D kiva etten ole ainut joka kämmii keittiössä. Tein vkl:na kaverille ylioppilaskakkuja, jotka lässähtivät koska kostutin niitä liika. Lisäksi valkosuklaa kuorrute jäi liian löysäksi ja imeytyin kakkuun. Noh, uusia kakkuja tekemään kahdeksan aikaa illalla juhlia edeltävänä päivänä.

  VastaaPoista
 6. ahahah voi kamala :D noi on noita hienoja hetkiä :DD

  VastaaPoista