tiistai 15. marraskuuta 2011

Ruusu-synttärikakku



Oma synttärikakkuni sai tänä vuonna idean Maijan makia-blogin Pinkistä ruusukakusta. Itse tein Kinuskikissan mehevän suklaakakkupohjan, tumma ja voimakasmakuinen suklaakakkupohja antoikin mukavasti kontrastia vaalealle täytteelle. Tein kakusta sydämen muotoisen, muoto tosin hävisi pursotuksen jälkeen ja näyttää lähinnä kolmiolta :) lisäsin vielä päälle muutaman kukan. Harmi vaan, että unohdin kuvata leikkaamisen jälkeen :/

Pohja:

Mehevä suklaakakkupohja

Täyte:

4 liivatetta
3 Daim-patukkaa
2 dl Baileysia
4 dl kermaa
1 prk mascarpone-juustoa
300 g vadelmia

Koristelu:

3-4 prk Flora Vispiä
Vaniljakreemijauhetta (1 rkl per kermapurkki)



Ohje:

Valmista kakkupohja ja leikkaa se kolmeen osaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Daim-suklaa ja kiehauta vadelmat mikrossa tai liedellä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone ja Daim-rouhe. Kiehauta Baileys ja sekoita siihen liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana.

Itse en käyttänyt kakkupohjalle kostuketta tälläkertaa. Tahtoessasi kostuta esimerkiksi vaniljamaidolla. Täytä kakku irtopohjavuokaan. Levitä puolet vadelmista alimmalle pohjalle, levitä päälle täyte. Toista sama toiselle täytevälille.
Anna hyytyä jääkaapissa ennen koristelua.

Vuoraa kakku kevyesti kermalla ja pursota täyteen pieniä ruusukkeita.

1 kommentti: