maanantai 19. syyskuuta 2011

Omenahillo


Käytiin viikonloppuna Turussa ja sieltähän pappa tuuppasi mukaan kassillisen omenoita. Päätin siis keitellä elämäni ensimmäisen omenahillon.

Hillo:

1 kg omenoita (kodat poistettu)
1 sitruunan kuori ja mehu
2 kanelitankoa
vaniljajauhetta/vaniljatanko
1 dl vettä
500g hillosokeria

Ohje:

Laita kattilaan omenat, vesi, sitruunan kuori ja mehu sekä haluamasi mausteet. Itse käytin vaniljajauhetta ja kanelitankoja.
Kuumenna, kunnes omenat ovat pehmenneet. Poista kanelitangot ja soseuta tasaiseksi.
Lisää sokeri ja laita halutessasi kanelitangot vielä takaisin. Kiehauta ja keittele 5-10 minuuttia välillä sekotellen. Kaavi pinnalle muodostunut vaahto pois.

Säilö hillo puhtaaseen ja kuumennettuun astiaan, jossa on tiivis kansi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti