torstai 14. huhtikuuta 2011

Kakkupohja hedelmäsokerista

5 munaa
hedelmäsokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta

Korppujauhota irtopohjavuoka. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko huoneenlämpöiset munat toiseen lasiin. Tavallista sokeria laitettaisiin toiseen lasiin niin, että pinta on samalla tasolla kanamunien pinnan kanssa. Hedelmäsokeria tarvitsee käyttää vähemmän, joten laita toiseen lasiin hedelmäsokeria 2/3 kanamuniin verrattuna.

Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin vehnäjauhoja n. 50-75% ja loput perunajauhoja taas samalle tasolle munien kanssa. Laita päälle vielä 2 tl leivinjauhetta ja sekoita.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon. Siivilöi hitaalla liikkellä ja mahdollisimman vähällä sekoittamisella.

Kaada taikina vuokaan ja paista 150 asteessa 40-60 minuuttia, eli matalammalla lämmöllä kuin normaalisti. Älä avaa uunin luukkua turhaan. Jos kakku täytyy peittää tummumisen vuoksi foliolla, odota ainakin 20 minuuttia, ettei kakku lässähdä uunin avaamisen takia.
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Hedelmäsokerilla kakkupohja jäi paljon ohuemmaksi kuin tavallisesti ja itse jouduin tekemään toisen kakkupohjan neljällä munalla, kolmellakin olisi varmaan riittänyt. Toisen kakkupohjan halkaisin kahtia ja toisesta otin vain keskiosan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti