perjantai 1. huhtikuuta 2011

50-vuotiskakku


Tämän kakun tein ystäväni isälle, joka juhli viisikymppisiään. Toiveena oli hedelmätäyte, ja hedelmäsokerista tehty pohja. Jääkiekkomiehelle tein koristeeksi lempijoukkue HIFK:n pelipaidan (ainakin melkein samanlaisen :D) mihin tuli sankarin nimi ja pyöreät vuodet.

Hedelmäsokeria en aiemmin ole käyttänyt, joten oli hauska kokeilla uutta. Harvemmin myös olen käyttänyt hedelmiä täytteessä. Hedelmäsokeri ei tuottanut muita ongelmia, kuin että pohjia jouduin tekemään kaksi, koska ne jäivät niin ohuiksi. Toisesta leikkasin vain keskustan käytettäväksi kakun keskimmäisenä välinä.

Eniten ongelmia tuotti hyvin löysäksi heittäytynyt täyte joka lähti valumaan kakun ja vuuan välistä ulos. Äkkiä tunkemaan säädettävä irtoreuna kakun ympärille (se tungettiin siis avomiehen kanssa yhteistyössä kakun ja irtopohjavuuan reunan väliin :D), jotta täytteet saataisi pelastettua. Jatkossa teen kyllä hedelmätäytteen eritavalla, nyt jo pyörii mielessä useampi eri versio, miten kakusta olisi saanut maistuvamman, nyt kun täyte tuntui jäävän hieman miedoksi.
Laitan kuitenkin ohjeen, mitä kannattaa hiukan tuunata oman maun mukaan :) ja täyttää tiiviiseen irtopohjavuokaan :D
Kakku ei omasta mielestä ole kaikkein onnistunein luomukseni ja se harmitti vielä koko päivän, mutta toivottavasti juhlijoille maistuu ja sankari on tyytyväinen :)
Kaiken säädön ja koko päivän, yön ja seuraavan aamun tusaamisen jälkeen tämä ja voikkarit saatiin valmiina matkaan :)

Pohja:

5 munan ja 4 munan sokerikakkupohja hedelmäsokerista

Täyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk appelsiinituorejuustoa
1 prk mango-sitrusjukurttia
800g säilykepersikoita soseutettuna
1 appelsiinin kuoriraaste
2 appelsiinia soseutettuna
1 appelsiinin mehu
4 liivatelehteä

Koristeluun:

Valkoista sokerimassaa, sinistä ja punaista pastaväriä, punaista tomuväriä ja 4 purkkia Flora Vispiä.

Ohje:

Valmista kakkupohjat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi, lisää joukkoon tuorejuusto, jukurtti ja hedelmäsoseet ja appelsiinin kuoriraaste(Itse nyrhin appelsiinin paloista "kalvot" pois). Kiehauta appelsiinin mehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää täytteeseen.
Kostuta kakku mehulla tai maidolla ja täytä kakku irtopohjavuokaan.

Pelipaidan tein värjäämällä sokerimassan pastavärillä punaiseksi ja syvensin väriä punaisella tomuvärillä. Raidat on värjätty sinisellä pastavärillä. Paperille piirretty ja leikattu paita helpottaa sen muotoilua :)

Paljon onnea vielä sankarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti