lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulun omena-kanelikakku

Tämäntyyppistä kakkua pohdiskelin bongattuani kaupasta omena-kanelimarmeladia. Glögi löysi tiensä kakkuun vasta vierailtuani Belle Baiessa. :) Kakku oli ihanan raikas ja jouluinen ja kelpasi kaikille, vaikka koristelu tällä kertaa ontuikin.

Pohja:
3-kerroksinen kakkupohja

Täyte:
2prk Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
1 prk omena-kanelimarmeladia
3 liivatelehteä
1 dl vaaleaa glögiä
muutama piparkakku

Kostutukseen vaaleaa glögiä

Koristeluun vaaleansinistä ja valkoista sokerimassaa ja lumihiutalemuotteja.

Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon rahka ja marmeladi. Laita liivatteet kylmään veteen ja kiehauta glögi. Sulata liivatteet glögiin ja lisää täytteeseen. Kokoa kakku irtopohjavuokaan.
Kostuta kakkupohjat vaalealla glögillä ja levitä puolet vaahdosta ensimmäiseen väliin, murusta päälle piparkakkuja. Tee samoin toiselle välille.

Kuorruta kakku kermalla tai sokerikreemillä. Päällystä sinisellä sokerimassalla ja liimaa päälle lumihiutaleita.
Sokerimassat olivat ihan kivikovia huolimatta siitä, että pakkauksia ei oltu avattu. massa repeili, eikä suostunut asettumaan kauniisti kakun päälle.
Tästä huolimatta kaikki olivat kivoi ja kehusivat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti