sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Oma 22-vuotiskakku


Tämä oli taas oikeen epäonnen kakku. Tai tämähän ei ollut alkuperäinen kakku ollenkaan. Alkuperäisessä oli suklaakakkupohja, persikkaa ja suklaamoussea täytteenä. Sen tein jo eilen ja kun aloin sitä sitten kuorruttaa, kakku levisi käsiin. Joten hätätapauksessa juoksin lähisiwaan ja ostin valmiin kakkupohjan ja uudet täytteet. :D Kakusta tuli tälläinen:

Täyte:
2 Flora Vispiä
200g valkosuklaata
kokonaisia pakastevadelmia
1 prk kinuskikastiketta

Vatkaa kerma ja lisää siihen sulatettu suklaa. Sulata vadelmat ja sekoita kinuski niihin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet vadelmista pohjalle ja niiden päälle kerros kermaa. Täytä toinen väli samoin. Kakku kannattaa täyttää irtopohjavuokaan.Koristelu:
Mulla on jo jonkun aikaa ollut mielessä tehdä valkoinen kakku, missä on mustat koristeet. Kun perjantaina kävin Confetissa, päädyinkin tummanruskeaan sokerimassaan, jotenkin se on pehmeämpi kuin ihan musta.
Tein siis silikonimuotilla kukkia, joihin sipaisin hieman kultaista efektiväriä. Tein kukat jo pari päivää aiemmin, joten paniikki kakun pieleen menosta ei onneksi vaikuttanut koristeluun. Mukaan laitoin muutaman vaaleanpunaisen ja valkoisenkin kukan.
Kakun kuorrutin valkoisella sokerimassalla ja koska ruskeaa massaa jäi, ajattelin vihdoin kokeilla ostamiani reunamuotteja ja kivaltahan se näytti :)
Liimailin kukat Confetista ostamallani liimalla, joka on syötävää. Suosittelen! :)
Mulla ei ollut varsinaista ajatusta siitä, miten kukat laitoin, liimailin niitä vaan lisää fiiliksen mukaan. Lopputulos oli huomattavasti parempi kuin aamulla uskoin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti