lauantai 22. joulukuuta 2012

Suklaatorttu




Tämän suklaatortun tein työkaverilleni läksijäislahjaksi. Aivan ihanan ohjeen löysin Silkkiavain-blogista, tosin itsekin omistan kyseisen kirjan josta ohje oli bongattu :) On ihanaa löytää uusia upeita blogeja, tämäkin pääsee suoraan lempparilistalleni :) Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.
Lisukkeeksi torttu sai tuoreita hedelmiä ja kermaa, pohjan tosin suunnittelin ensi kerralla muokkaavani muropohjaksi.






Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja
2 tl kaakaojauhetta
2 tl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
50 g paloiteltua kylmää voita
1 munankeltuainen
jääkylmää vettä

Täyte:

200 g tumaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
2 rkl pehmeää suolatonta voita
2½ dl kuohukermaa

Lisukkeet:

Tuore ananas
Tuore mango
3 passionhedelmää
tuoretta minttua
sitruunan mehua

2 dl kuohukermaa
kreikkalaista jogurttia
sitruunan kuoriraastetta ja mehua

Ohje:

Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, tomusokeri ja suola, lisää voi ja vatkaa kunnes seos on nokareista. Lisää munankeltuainen ja vähän kylmää vettä (n.1 dl).
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli 8 cm vuokaa isommaksi. Vuoraa vuoka varovasti taikinalla. Siisti reunat ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Peitä leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paista 190 asteessa 15 minuuttia, ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 5 minuuttia.
Paloittele suklaa ja pane pehmeän voin kanssa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se hyvin sekoittaen suklaan sekaan ja jatka sekoittamista, kunnes suklaa on täsyin sulanut. Kaada taikinapohjalle ja pane jääkaappiin kylmenemään 3 tunniksi.

Koristele.

Pilko ananas ja mango, lisää joukkoon passionhedelmät ja pieneksi pilkottua minttua. Purista sekaan sitruunan mehua makusi mukaan.
Vatkaa kuohukerma ja lisää joukkoon maun mukaan jogurttia ja sitruunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti