keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Nimetön marenki-vadelmajälkiruoka



Tämä Pappilan hätävarasta ideansa saanut sekoitus keksittiin vähän extempore ollessani serkkujeni luona Kuopiossa. Kaupassa mietittiin, että mikä olisi nopea ja helppo jälkiruoka. Kun serkun kanssa lueteltiin hyviä juttuja; marengit ois hyvää, vois laittaa sekaan keksejä jne.. muotoutui lopulta tälläinen sekoitus. Ja oli muuten hyvää :) Tämä on on myös sellainen sekoitus, että sekaan voi heittää oman maun mukaan ihan mitä vaan.
Neljä lusikkaa kulhoon, ja jokainen syömäri kävi illan mittaa napsimassa suoraan kulhosta :D

2 prk mascarponejuustoa
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
500 g pakastevadelmia
kinuskikastiketta
kaurakeksejä
marenkeja
(käytimme marenkikakkupohjaa, kun pikkuisia ei löytynyt)

Ohje:

Vatkaa vaniljakastikevaahdoksi ja sekoita joukkoon huoneenlämmössä olleet mascarponet. Kiehauta vadelmat ja sekoita joukkoon kinuskikastiketta.
Murskaa kulhon pohjalle marenkeja ja keksejä, palat voi surutta jättää suuriksikin.
Levitä päälle vadelmia ja kermaa.
Lisää kerroksittain kaikkia, kunnes kulho on täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti