tiistai 28. kesäkuuta 2011

Juhannuksen mansikkakakku


Tämän kakun teki lähes kokonaan poikaystäväni 4-vuotias tytär. Itse lähinnä heiluin taustalla kertomassa, mitä seuraavaksi pitää tehdä :) kakkupohjan tein valmiiksi, mutta täyttämisen ja koristelun hoiti pikkuleipuri - minä puristin pursotinpussia ja neiti ohjaili tyllaa, tässä lopputulos. :)

Pohja:

8 munan sokerikakkupohja
28cm halkaisijan irtopohjavuokaan

Täyte:

vaniljakreemiä
tuoreita mansikoita
2 Flora Vispi
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
vaniljajauhetta
tilkka vanilja-aromia
mansikkahilloa

Koristelu:

tuoreita mansikoita
4 prk Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta
strösseleitä

Ohje:

Valmista sokerikakkupohja. Sekoita 3 rkl vaniljakreemijauhetta ja 9 rkl kylmää vettä. Vatkaa kerma ja sekoita siihen vaniljakastike, vaniljajauhe ja aromi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä vaniljakreemi pohjalle. Viipaloi tuoreet mansikat ja levitä ne kreemin päälle. Mansikoiden päälle levitä kerma. Toista sama toiselle välille, mutta levitä vaniljakreemin sijaan pohjalle mansikkahilloa.
Vatkaa kerma, sekoita siihen vaniljakreemijauhe.
Lado mansikat kakun päälle, pursota kerma kakun päälle ja viimeistele strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti