maanantai 16. elokuuta 2010

Perhoset.Nämä perhoset ovat näyttäviä koristeita - ja varsin helpot tehdä!
Tosin helteet ovat hankaloittaneet jähmettymistä, parissa päivässä ovat viimeistään kovettuneet :) itse käytän useimmiten sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.

Tarvikkeet:

Marsipaania (valkoinen)
Sokerimassaa (valkoinen)
Pastaväriä (keltainen)
Silikonimuotti
Tomusokeria
Marsipaanityökalu - jossa toisessa päässä "veitsi"
Muotoilusieni
Kirja ja leivinpaperia

Ohjeet:
Leikkaa marsipaanista ja sokerimassasta samankokoiset palaset. Pyörittele ja vaivaa käsissäsi, kunnes sekoittuneet toisiinsa. Lisää pieni määrä pastaväriä ja jatka massan pyörittelyä, lopputuloksesta tulee tasainen vaikkei heti uskoisi. Väri sekoittuu todella hyvin.


Töpsötä muottiin hieman tomusokeria. Painele pala massaa muottiin. Tomusokerilla estät myös massaa tarttumasta sormiin.
"Leikkaa" ylimääräiset massat kuvion ympäriltä ja vedä "veistä" muotin pintaa pitkin, jotta ylimääräiset massat saadaan pois ja pohjasta tulee tasainen.
Paina muotin takapuolelta massaa irti muotoilusienen päälle. Pyyhi tomusokerit esimerkiksi pullasudilla pois heti - kuvion kovetuttua sokeri ei enää irtoa.

Avaa kirja ja laita leivinpaperia kirjan sivujen suojaksi. Aseta kirja auki, esimerkiksi tuolille niin, että tuolin selkänoja ja pöydän jalka pitävät kirjaa halutussa asennossa. Asettele perhoset kirjan väliin lentoasentoon - siipien väli sivujen taitoskohtaan. Kovettumisen jälkeen tupsuttele vielä kultaista kristallipulveria siiville.

2 kommenttia:

  1. Miten sokerimassaa tehdään?

    VastaaPoista
  2. helpointa on ostaa sokerimassa valmiina, useimmista kaupoista löytyy valkoista, värillisiä saa leivontatarvikeliikkeistä, esimerkiksi confetista :)

    VastaaPoista