maanantai 7. kesäkuuta 2010

Vadelmamuffinit



Tämä resepti muokkautui päässäni muutaman päivän ennen kuin päätin kokeilla sitä. Tällä kertaa päätin kokeilla kuinka kävisi jos käyttäisi maidon sijasta kermaa ja lopputulos olikin hyvä. Ensinnäkin taikina oli paksumpaa, mikä teki täytteen sekaan laittamisesta paljon helpompaa. Toiseksi muffinseista tuli paljon kuohkeampia kuin aiemmin käyttämilläni ohjeilla.

Taikina:


2 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2-2,5 dl flora vispiä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 pussi Blå Bandin Valkosuklaa-nougatmoussea
Pakastevadelmia

Valmista ensin mousse pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä margariini ja kerma, molempien kannattaa antaa hetki olla huoneenlämmössä. Lisää kuivat aineet ja margariini-kermaseos vuorotellen munavaahtoon.





Jaa taikinaa reilu kekäle kaksinkertaisiin muffinsivuokiin. Tee lusikalla keskelle kuoppa, täytä kuoppa moussella ja paina päälle vielä perunajauhossa pyöräytetty jäinen vadelma. Peitä nokareella taikinaa.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristele ylijääneellä moussella. Itse laitoin myös Candy Melts-napeista tehtyjä kuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti