maanantai 22. elokuuta 2011

Kuva.

Muutamista kakuista puuttuu kuvat, kun on oma kamera jäänyt minne sattuu. Vielä muutamasta odottelen kuvia, mutta tässä kuva maapallokakusta, jonka tein keväällä siskolle ja pappalle :) käy nauramassa täällä :)

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Rapujuhlien kakku



Eilen vietettiin rapujuhlia, jonne tietty piti myös väsätä kaakku. Ravun muotoilin punaisesta sokerimassasta ja "salaattipedin" värjäsin valkoisesta.

Pohja:

2 mansikkakääretorttua

Täyte:

4 liivatelehteä
1 tlk Flora Vispiä
1 prk sitruunarahkaa
1 prk sitruunatuorejuustoa
2 sitruunan mehu

Koristelu:

Valkoista sokerimassaa
Punaista sokerimassaa
Vihreää pastaväriä "salaatin" värjäämiseen

Ohje:

Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka ja tuorejuusto. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet mehuun. Kaada mehu pikkuhiljaa, jotta voit samalla säädellä sitruunan maun voimakkuutta.
Leikkaa kääretortut siivuiksi. Vuoraa kulho kelmulla ja peitä kääretorttusiivuilla. Käytin 1,5 litran kulhoa. Tuki kolot pienillä paloilla ja kaada täytettä kulhon puoleenväliin. Peitä täyte kääretorttusiivuilla ja kaada päälle loput täytteet. Asettele vielä täytteen päälle kääretorttuja kakun pohjaksi. Anna hyytyä.
Kumoa kakku tarjoilualustalle, kuorruta kermalla ja koristele.


sunnuntai 7. elokuuta 2011

Pikkusiskon läksijäiskakku




Pikkusiskoni on lähdössä Hollantiin vaihtoon, ja läksijäisiin tein tietysti Hollannin-lippukakun. Kyllä meinasi isosiskolla tulla surku, kun pikkupallero pitää maailmalle päästää, mutta eiköhän tuo siellä pärjää :)
Täytteeksi tein siskon lempparin, mustikkamoussen. Sinisen raita jäi niin vaaleaksi ja kaiken lisäksi repesi keskeltä, joten tupsuttelin lisäväriä sinisellä tomuvärillä, joka näyttää kuvassa aika kamalalta :D onneksi livenä lopputulos ei ollut ihan noin suttainen. :)

Pohja:

8 munan sokerikakkupohja

Täyte:

Vaniljakreemiä

1 prk Flora Vispiä
1 prk maustamatonta rahkaa
Mustikoita
Sokeria

Koristeluun:

750 g valkoista sokerimassaa
Sinistä ja punaista pastaväriä
4 prk Flora Vispiä
Vaniljakreemijauhetta

Ohje:

Valmista kakkupohja suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Leikkaa kahteen osaan. Kostuta maidolla.
Valmista vaniljakreemin, ½ dl vaniljakreemijauhetta ja 1½ dl kylmää vettä.
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon rahka, mustikat ja sokeri. Levitä kakkupohjalle kreemi ja sen päälle mustikkamousse.
Koristele.


Sisko kaakunleikkuussa.